Tjockiskläder?

2012-10-02 / 11:34:08 / Allmänt

Hjärtebebis sov 12 timmar inatt, ända till halv nio i morse. Ja, han tissade ju såklart flera gånger men det stör mig inte ett dugg. Bränna kalorier och fortfarande ligga i sängen, perfekt!
Nu för tiden sover vi alltid med TVn på (säg inget åt Roland) av flera anledningar. För att nämna några;
 
Det är skönt att somna till ljud.
Jag kan titta på TV när jag nattammar utan att behöva störa någon genom att knäppa på den.
Jag är för lat för att knäppa av innan jag somnar.
 
 
Hur som helst. I morse när hjärtebebis vaknade fick han ligga och titta på den för längesedan påknäppta TVn medan jag vikte en hel flock nytvättade kläder. Matteus (hjärtebebisen) tittade passande nog på TLCs What not to wear. Där fick vi lära oss att man inte ska ha mönstrat på benen (som om vi inte redan visste det. Ja, jag i alla fall. Matteus klär sig lite sådär). Demin var bäst. Upptill han man tydligen ha va skit som helst. Mönster och alla färger. Bara man knyter åt under tutten. Då ser man smal ut. Matteus lyder. Han har idag jeans och en grön tröja med mönster i en annan grön färg föreställande smådjur (skadedjur?) och blad. Han har inte knytit den under tutten.
 
Med mig är det värre. Jag har ungefär såhär många byxor: 2 par mammajeans varav ett par är trasig nere vid vänster fot, Kerstins superhängselbyxejeans (och här slutade min deminfärgade garderob, ringa TLC kanske?), ett par mysbyxor med texten Moppfan på stjärten (bör ej användas när någon ser det då kläder med text inte uppskattas av alla), ett par svart och grårandiga typ mysbyxor (egentligen herrpyjamas) som jag spräckte hela rumpan på sist jag hade dem, samt ett par oliv(?)gröna fleece mysbyxor som stramar över låren. Dom kissade Matteus på i går så dom kommer att tillhöra flocken "otvättade kläder" ett tag framöver.
 
 
Av alla ovan nämnda byxor så är det bara Kerstins superhängselbyxejeans som sitter kvar uppe. Ett konstigt fenomen. Jag är som mest tjock mellan höftens början och mitten på låren. Med undantag från rumpan, den är inte så stor som den ser ut, det är ryggen som är tjock. Detta resulterar i att alla byxor (utom Kerstins superhängselbyxejeans) rullar ner. Även trosor. Och upptill är det tvärtom. Ska det sitta åt för att framhäva former (här vill jag ha frågetecken efter både 'framhäva' och 'former' men textmässigt ser inte det bra ut) då rullar det upp. För att sammanfatta hur jag ser ut i alla kläder (utom Kerstins superhängsel... ja ni har lärt er vid det här laget) så kan man jämföra mig med en... Jaa? Säl med ballerina klänning under tutten, och en (för sälen har inte två ben) benvärmare? Eller en kåldolme. En naken sådan. Tja, rumpskåran lyser lika vitt som på en bilmekaniker, ryggen hänger ut och magen hänger fram.
 
Hur 17 hittar man välsittande tjockiskläder?
 
Jag har turen att inte vara tjock som ordinarie. Tål att sägas ofta, det här feta är inte mitt naturliga tillstånd. Men jag har varit tjock förr. Även då efter graviditeter. Jag minns när jag fyllde 25 år. Barn nummer två var då bra precis 9 veckor. Den graviditeten hade jag växlat från 60 kilo till 102. Jag var ju inte så naiv så jag trodde att jag hade tappat alla de 102 på 9 veckor, men när min mamma kom med ett par jeans i största tumstorlek (48 har jag för mig att det var) som present höll jag upp dom och skrattade rått. Men mamma?! Tror du att jag är så hääär tjock?? Jag fick hålla in magen för att knäppa dom. Och det välde ut fläsk från både mage och rygg. Jag skrattade inte mer.
 
 
Leker med tanken på LCHF (heter det va?). Diskuterar i denna stund ämnet med Malin (fast för mig heter hon alltid ryttarinnan av en ganska hemlig anledning) på facebook. Fet mat, det köper jag. Och kött, mums! Men jag är lite rädd för att allt det feta ska göra mig ännu fetare. Hej hetsätning.
 
Matteus har nu somnat så jag behöver hinna med lite annat. Ska rulla köttbullar åt min man, själv hinner vi inte med middag hemma (ska klippa lillasysters häst). Men måste ju slänga upp lite framsteg och bakslag sen sist:
 
  • Jag har börjat tänka lchf.
  • Ätit ägg utan något till.
  • Dricker 2 liter vatten om dagen (ooops, springer och hämtar dagens första kanna)
  • Har inte druckit någon läsk på åtminstone flera dagar. Fem kanske?
  • Jag har arbetat mig svettig på gården.
  • Jag har gått ner de kilon jag hade gått upp förra veckan.
  • Det blev varken godis eller glass eller pizza i helge.
 
Också bakisen då...
 
  • Jag stekte äggen i margarin.
  • Måste pinka på natten pga allt vatten.
  • Jag har inte mått så bra inuti.
 
Känns ändå som framstegen vinner över bakslagen denna vecka! Skulle vilja skriva om mitt BH letande med men det får bli en annan gång, nu ska jag leka duktig hemmafru!
 
Visst ja! Såg den däringa bögen i går. Han såg inge smal ut han heller!
 
 

Kommentarer
Malin(Ryttarinnan)

Jag köper nästan alla mina underkläder på bonprix.se tänkte på att du leta bh... dom har bra urval även i större storlekar. Å bra priser om du kollar under rean... å bra kvalitet tycker jag oxå=) Även snygga kläder=)

Svar: Tack för tipset! Nu går jag i ett par mammajeans med gällivarehäng :/
bantautanblommor.blogg.se

Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar:






Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus